ANIMEX jest właścicielem uznanych marek mięsa i wędlin takich jak: Krakus, Berlinki, Morliny, Yano, Mazury, czy Morlinki
To największy producent i eksporter mięsa oraz przetworów mięsnych w Polsce. Animex posiada zakłady produkcyjne w Morlinach, Starachowicach, Ełku, Szczecinie, Suwałkach, Opolu, Iławie i Kutnie.
Zadania:
- Udział w opracowywaniu i wdrażaniu nowych produktów,
- Kontrola parametrów procesów produkcyjnych na wydziałach produkcyjnych,
- Wykonywanie prób technologicznych dla nowych produktów oraz już istniejących,
- Tworzenie dokumentacji technologicznej (karty techniczne, receptury, procesy i instrukcje technologiczne itp.),
- Nadzór i modyfikacje etykietowania produktów świeżych i przetworzonych zgodnie z obowiązującym prawem,
- Bezpośrednia współpraca z Działami w zakładzie jak i w Grupie.
Wymagania:
- Wykształcenie wyższe: technologia żywności i pokrewne.
- Doświadczenie na stanowisku technologa w zakładzie mięsnym będzie mile widziane
- Znajomość polskiego i unijnego prawa żywnościowego,
- Znajomość standardów i systemów zapewnienia jakości oraz bezpieczeństwa żywności,
- Samodzielność, kreatywność, odporność na stres
- Zdolności organizacyjne, rzetelność, odpowiedzialność i dyspozycyjność,
- Umiejętność współpracy w zespole,
- Mile widziane: prawo jazdy kat. B
Oferujemy:
- Stabilność zatrudnienia - zatrudnienie w oparciu o umowę o pracę,
- Benefity - ubezpieczenie grupowe, paczki świąteczne dla pracowników i dzieci, wczasy pod gruszą, dofinansowanie do żłobka lub przedszkola, nagroda za polecenie pracownika, sportowo-rekreacyjna MULTISPORT, prywatna opieka medyczna Lux Med.,
- Aktywność- sekcje sportowe (piłka nożna, siatkówka,),
- Piknik pracowniczy