ANIMEX jest właścicielem uznanych marek mięsa i wędlin takich jak: Krakus, Berlinki, Morliny, Yano, Mazury, czy Morlinki
To największy producent i eksporter mięsa oraz przetworów mięsnych w Polsce. Animex posiada zakłady produkcyjne w Ostródzie, Starachowicach, Ełku, Szczecinie, Suwałkach, Opolu, Iławie i Dębicy
ZAKRES CZYNNOŚCI:
- Kontrola stanów sanitarnych przed i w czasie produkcji.
- Weryfikacja limitów krytycznych, pomiarów i zapisów dotyczących CCP, PK.
- Obliczanie wskaźników ciepła obróbek termicznych, wyrywkowe kontrole obróbki termicznej przy zastosowaniu aparatu OMEGA
- Bieżące oceny organoleptyczne wyrobów gotowych
- Kontrola sposobu i prawidłowości pakowania wędlin i mięsa,
- Ocena wyrobów z wadami powstałymi podczas produkcji
- Kontrola organoleptyczna
- Rozpatrywanie reklamacji odbiorców. Analiza reklamacji.
- Wyrywkowa kontrola stanu sanitarnego środków transportu, pomiar temperatury (wychłodzenia) środków transportu (szczególnie w sezonie letnim).
- Prowadzenie i uaktualnianie dokumentacji związanej z funkcjonującymi systemami: HACCP, BRC, IFS, GMP, GHP.
OCZEKIWANIA WOBEC KANDYDATA:
- Wykształcenie średnie lub wyższe o profilu Zarządzania Produkcją, Technologii Żywienia Człowieka.
- Umiejętność działania pod presją czasu, odporność na stres
- Dobrej znajomość obsługi pakietu MS Office (Excel i Word),
- Komunikatywność i umiejętność współpracy w zespole,
- Odpowiedzialność i sumienność
- Książeczka sanitarno-epidemiologiczna
OFERUJEMY:
- Bezpieczeństwo ekonomiczne - atrakcyjną płacę, zatrudnienie na umowę o pracę, pakiet socjalny, ubezpieczenie grupowe
- Rozwój - udział w realizacji ciekawych projektów, współpracę w ramach grupy Animex
- Przynależność - pracę w atmosferze wzajemnego wspierania się i wymiany doświadczeń
- Aktywność - grupy sportowe (m.in. piłka nożna, piłka siatkowa), spartakiada międzyzakładowa Animex
- Rozrywkę - piknik pracowniczy, spotkania integracyjne.